Dostupni linkovi

Dačić i Godfri: Ishod izbora u SAD neće uticati na dobre bilateralne odnose


Entoni Godfri i Ivica Dačić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i američki ambasador Entoni Godfri složili su se danas (5. novembar) da ishod predsedničkih izbora u SAD neće uticati na dobre odnose dve zemlje, saopšteno je iz Narodne skupštine.

"Sagovornici su razmenili mišljenja i o izbornom procesu u SAD koji se nalazi u završnoj fazi i složili se da, bez obzira na to ko pobedi na izborima, ishod neće promeniti dobre bilateralne odnose koji su u prethodnom periodu imali snažan pozitivan trend", precizira se u saopštenju.

Ambasador Godfri čestitao je Dačiću stupanje na novu dužnost i izrazio uverenje da će doprineti podizanju nivoa i profesionalnosti skupštine.

"Zahvalio se na odličnoj saradnji ostvarenoj u prethodnom periodu i ličnim naporima koje je Ivica Dačić kao ministar spoljnih poslova uložio na unapređenju bilateralnih odnosa SAD i Republike Srbije. Izrazio je nadu da će uspešna saradnja biti nastavljena i na novoj funkciji predsednika Narodne skupštine i da će u predstojećem periodu doći do intenziviranja parlamentarne saradnje između dve države", dodaje se u saopštenju.

Dačić je takođe izrazio spremnost da na novoj funkciji nastavi aktivan angažman u cilju daljeg jačanja odnosa SAD i Srbije koji su poslednjih godina značajno unapređeni, čemu je, kako se dodaje u saopštenju, veliki doprinos dao ambasador Godfri i Ambasada SAD u Beogradu.

Šta je ranije izjavio Dačić?

Podsetimo, doskorašnji ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je 3. novembra da je za Srbiju bolje da se "nastavi sadašnja politika SAD".

U specijalnoj emisiji Kurir TV "Amerika bira", Dačić je objasnio da je ranija administracija SAD iz redova Bajdenovih demokrata, "govorila da je pitanje Kosova stavljeno ad acta, i da Srbija treba da prizna Kosovo”.

“Zato Albanci mnogo očekuju od ovih izbora. Ali ako pobedi Bajden, to neće biti ništa novo za nas", rekao je Dačić.

XS
SM
MD
LG