Dostupni linkovi

Francuska: U Lionu u pucnjavi ranjen pravoslavni sveštenik


Policija na mestu napada u Lionu, 31. oktobar
Policija na mestu napada u Lionu, 31. oktobar

U pucnjavi u francuskom gradu Lionu ranjen je pravoslavni sveštenik, prenosi BBC. Policijski izvori rekli su novinarima da je osumnjičeni pobegao sa lica mesta.

Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su pripadnici bezbednosti i hitnih službi na terenu i pozvalo ljude da izbegavaju to područje.

Incident se dogodio nekoliko dana nakon što su tri osobe ubijene u napadu nožem na crkvu u južnom francuskom gradu Nici. Francuski predsednik Emmanuel Macron nazvao je ubistva "islamističkim terorističkim napadom" i rasporedio hiljade dodatnih vojnika da zaštite javne lokacije, uključujući i bogomolje.

Pucnjava u Lionu dogodila se oko 16:00 po lokalnom vremenu kada je sveštenik zatvarao crkvu, prenose mediji. Policijski izvor rekao je novinskoj agenciji AFP da je napadač bio naoružan puškom. BBC nije odmah uspeo da potvrdi ove informacije.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin rekao je da će uspostaviti tim za hitne slučajeve u koordinaciji sa predsednikom Francuske. Kako izveštava Reuters, sveštenik je zadobio povrede opasne po život. Njegov identitet nije objavljen u javnosti, ali izveštaji kažu da ima grčko državljanstvo.

XS
SM
MD
LG