Dostupni linkovi

Bajatović udaljen sa sastanka sa ministarkom Mihajlović zbog nepoštovanja Vlade


Dušan Bajatović

Direktor javnog preduzeća „Srbijagas“ Dušan Bajatović, koji dolazi iz redova Socijalističke partije Srbije (SPS), koalicionog partnera vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), udaljen je sa sastanka sa ministarkom energetike Zoranom Mihajlović.

U saopštenju koje je izdala Mihajlović, navodi se da je Bajatović udaljen zbog "nepoštovanja institucije Vlade Srbije", ali nije navedeno i šta mu je konkretno zamereno.

Ministarka Mihajlović kazala je da javna preduzeća iz tog resora "neće moći da rade kao do sada", odnosno, da očekuje brži i efikasniji rad, navodi se u saopštenju.

Ona je tokom sastanka, na kojem je predstavila svoj tim i principe rada u budućem periodu, navela da od direktora očekuje da se "odgovorno ponašaju".

Sastanku su prisustvovali direktori „Elektroprivrede Srbije“ Milorad Grčić, ODS "EPS Distribucija" Bojan Atlagić, „Elektromreže Srbije“ Jelena Matejić, „Transnafte“ Bogdan Kuzmanović, JP PEU Resavica Marko Vuković i u ime RTB Bor Djen Siming, generalni direktor kineske kompanije „Zidjin“.

Direktor „Transportgasa“ Stevan Dukić nije se odazvao sastanku, "zbog čega će biti pozvan na odgovornost", a Dušan Bajatović, direktor „Srbijagasa“, udaljen je sa sastanka "zbog nepoštovanja institucije Vlade Srbije".

"Ovo Ministarstvo je mesto za konsultacije i dogovore o svim projektima i aktivnostima. Mora da se radi brže i efikasnije, posebno u vođenju projekata, da se zna red, što sam sa svojim timom pokazala i u Ministarstvu građevinarstva... Ovo je prvi u nizu sastanaka koje ćemo imati, jer je ovo strateški važan sektor za državu", navela je Mihajlović.

XS
SM
MD
LG