Dostupni linkovi

Vučić o napadu u Nici: Terorizam nikada neće pobediti


Aleksandar Vučić, predsednik Srbije
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da terorizam nikada neće pobediti moralne i ljudske vrednosti i da saoseća sa porodicama ubijenih u Nici. On je to napisao na Tviteru, povodom dva napada u Francuskoj, u Nici i Avinjonu.

"Naše misli su sa porodicama ubijenih u terorističkom napadu u Nici, narodom Francuske i predsednikom Emanuelom Makronom (Emmanuel Macron). Terorizam nikada neće pobediti moralne i ljudske vrednosti koje delimo", napisao je Vučić.

Tri osobe ubijene, nekoliko ranjeno u Nici

Tri osobe su smrtno stradale, a nekoliko je ranjeno, u napadu koji se dogodio u francuskom gradu Nici. Napadač je uhapšen i nalazi se na putu za bolnicu jer je ranjen tokom hapšenja.

Gradonačelnik Christian Estrosi rekao je na Tviteru da se napad u Nici dogodio u ili blizu gradske crkve Notre Dame, te da je policija uhapsila napadača koji je prilikom hapšenja uzvikivao 'Allahu Akbar' (Bog je veliki), prenosi Reuters.

On je takođe rekao da napad ima elemente terorizma.

U blizini Avinjona policija ubila napadača

U odvojenom napadu koji se dogodio u Montfavetu, gradu u blizini Avinjona (Avignon), policija je ubila napadača koji je takođe uzvikivao ‘Allahu Akbar’.

U Džedi uhapšen Saudijac koji je povredio stražara u francuskom konzulatu

U međuvremenu, u Saudijskoj Arabiji državna televizija izvestila je da je jedan Saudijac uhapšen u gradu Džedi ( Jeddah), nakon što je napao i povredio stražara u tamošnjem francuskom konzulatu, prenosi Reuters. Francuska ambasada navela je da je u bolnici nakon napada nožem i da mu život nije u opasnosti.

Sumnja se da je jedna od ubijenih osoba u Nici upravnik crkve. Prema dosadašnjim informacijama, jednoj ubijenoj žrtvi, ženi, odrubljena je glava. Francuska političarka Marine Le Pen takođe je govorila o odrubljivanju glave tokom napada.

"Nica, kao i cela Francuska, a danas verovatno i više nego druga mesta u zemlji, platila je skupu cenu i još jednom bila žrtva islamo-fašizma. Nema sumnje o značenju ovog dela, pošto počinilac nije prestao da ponovalja Allah Akbar dok mu je pružana medicinska pomoć na licu mesta", rekao je gradonačelnik Nice.

"Dosta je bilo", dodao je. On je takođe rekao da su žrtve ubijene na “užasan način”.

“Metode se, bez sumnje, podudaraju sa onima koje su korištene u ubistvu hrabrog nastavnika Samuela Patija”, rekao je gradonačelnik Nice, referišući na ubistvo nastavnika istorije koje se dogodilo dve nedelje ranije u blizini Pariza.







XS
SM
MD
LG