Dostupni linkovi

Održana prva sednica Vlade Srbije, ministri preuzimaju resore


Na prvoj sednici Vlade Srbije, koja je održana danas, 29. oktobra, za generalnog sekretara Vlade postavljen je Novak Nedić, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima. Novoizabrani ministri preuzimaju dužnosti.

Predlozi zakona i drugi akti koji su dostavljeni Narodnoj skupštini pre izbora nove vlade povučeni su iz skupštinske procedure.

Članovi vlade usvojili su rešenje o prestanku dužnosti državnih sekretara u svim ministarstvima.

Vlada Srbije donela je odluku da se redovne sednice održavaju četvrtkom u 13 časova.

Vujović preuzela dužnost u Ministarstvu životne sredine

Odlazeći ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, kadar Socijalističke partije Srbije (SPS), koalicionog partnera u prethodnoj i aktuelnoj vladi, obavio je primopredaju dužnosti sa novom resornom ministarkom Irenom Vujović iz Srpske napredne stranke (SNS), koja je u mandatu prethodne vlasti bila predsednica beogradske opštine Savski venac.

Ružić predao dužnost Obradovićevoj

Dosadašnji ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić (SPS) predao je dužnost novoj ministarki Mariji Obradović (SNS).

Ružić je istakao da je u Ministarstvu čeka tim profesionalnih službenika na koje će moći da se osloni, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Vulin i Stefanović potpisali Zapisnik o primopredaji dužnosti

U skladu sa Protokolom o primopredaji dužnosti u organima državne uprave, novoizabrani ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin preuzeo je dužnost od dosadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića, koji je izabran za ministra odbrane.

Maja Gojković preuzela resor kulture i informisanja

U prostorijama Ministarstva kulture i informisanja izvršena je primopredaja funkcije ministra kulture i informisanja između Vladana Vukosavljevića i Maje Gojković.

Mandat ministarki kulture i informisanja u novoj Vladi RS počeo je da teče posle polaganja zakletve u Skupštini Srbije, 28. oktobra 2020. godine.

Srbija dobila novu Vladu
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00



XS
SM
MD
LG