Dostupni linkovi

Hapšenje zbog nelegalnog transfera dva miliona eura iz Trezora Kosova


Policija Kosova uhapsila je L.G. uposlanika Kosovskog Trezora zbog sumnje da je u četiri transakcije izvršio transfer od dva miliona eura na račun firme ‘LDA Group’ doo, sa adresom u opštini Glogovac, 30 kilometara od Prištine.

Policija je saopštila da je L.G. uhapšen 20. oktobra, u utorak uveče, i da je osim pretresa njegove imovine u selo Komoran, takođe opština Glogovac, izvršen pretres i njegovog stana u Prištini, i da mu je konfiskovano vozilo Audi A4.

Policija traga i za K.Š. i V.Š. koji su u bekstvu, a dovode se u vezu sa tom firmom na čiji je račun izvršen transfer.

Zvanično je zatraženo da se blokiraju računi pošto se sumnja da je jedan deo novca sada već prebačen van Kosova. Naredbom tužioca, osumnjičeni je zadržan u pritvoru.

Transfer novca je izvršen 9 oktobra.

Na osnovu registra Agencije za registraciju preduzeća, ova kompanija je formirana avgusta 2019., njeni vlasnici su K.Š. i V.Š. i bavi se izgradnjom zgrada.

Na vanrednoj konferenciji za novinare, Ministarka finansija Hikmete Bajrami potvrdila je ovaj nezakoniti novčani transfer prebačen na račun jednog privatnog operatera.

Bajrami je rekla da su suspendovane dve osobe, a da je jedna uhapšena. Kako je rekla, nadležni organi se bave istragom slučaja i ulažu maksimalne napore da se taj novac vrati u budžet Kosova.

XS
SM
MD
LG