Dostupni linkovi

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović inficiran koronom


Lider opozicione Partije demokratskog progresa (PDP) i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (BiH) Branislav Borenović
Lider opozicione Partije demokratskog progresa (PDP) i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (BiH) Branislav Borenović

Lider opozicione Partije demokratskog progresa (PDP) i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (BiH) Branislav Borenović pozitivan je na korona virus, to su potvrdili rezultati testiranja u ponedjeljak, 19. oktobra.

Borenović je na svom Twitter nalogu objavio kako se osjeća dobro i da se nalazi u kućnoj izolaciji.

„Čuvajte se i pazite na sebe i ljude oko sebe!“, napisao je Borenović.

Lider PDP-a, opozicione partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske, podsjetimo, jedan je u nizu bosanskohercegovačkih političara i funkcionera koji su u posljednjih nekoliko dana zaraženi korona virusom.

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić pozitivno je testiran na korona virus 17. oktobra, a njegovo stanje je, kako je tada saopšteno, stabilno.

Dan ranije je iz Stranke demokratske akcije (SDA) objavljeno da je na korona virus pozitivan Bakir Izetbegović, predsjednik te partije i prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH. Kako su tada saopštili iz SDA, on se osjeća dobro.

U posljednje vrijeme se i u BiH bilježi porast zaraženih novim virusom. U ponedjeljak, 19. oktobra je prema službenim podacima potvrđen 541 novi slučaj zaraze, a preminulo je čak 13 osoba.

XS
SM
MD
LG