Dostupni linkovi

Brnabić u utorak sa Dačićem i Šapićem o Vladi


Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije
Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije

Mandatarka za sastav nove vlade Srnije Ana Brnabić sastaće se u utorak, 20. oktobra sa predstavnicima koalicije Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija Ivicom Dačićem i Draganom Markovićem i sa predstavnikom Srpskog patriotskog saveza Aleksandrom Šapićem, u Vladi Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je ranije izjavila da će sastav vlade biti poznat u utorak popodne posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS).

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imenovao je 5. oktobra dosadašnju premijerku Anu Brnabić za mandatarku nove Vlade Srbije.

Ana Brnabić mandatarka za sastav nove Vlade Srbije

Parlamentarni izbori održani su u Srbiji 21. juna i nova vlada još uvek nije formirana iako je lista Srpske napredne stranke, na čijem je čelu Aleksandar Vučić osvojila 188 od 250 poslaničkih mesta. U parpament su još ušle liste Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija koja je osvojila 32 mandata i Srpski patriotski savez (SPAS) Aleksandra Šapića koji je dobio 11 mandata.

Mesta u parlamentu takođe imaju i četiri manjinske stranke - Savez vojvođanskih Mađara, Stranka pravde i pomirenja, SDA Sandžaka i Albanska demokratska alternativa.

Skupština Srbije konstituisana je 3. avgusta i tada je počeo da teče zakonski rok od 90 dana za formiranje nove Vlade Srbije.

XS
SM
MD
LG