Dostupni linkovi

Spriječeno krijumčarenje 12 migranata iz Pakistana


Migrant iz Bangladeša u kampu u Velikoj Kladuši (ilustracija)

Pripadnici Granične policije (GP) Bosne i Hercgovine (BiH) su u noći sa utorka na srijedu, u blizini Gradiške na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine spriječili krijumčarenje 12 osoba afroazijskog porijekla, saopšteno je iz GP u srijedu (7. oktobra).

Migrante su, kako se navodi u saopštenju, krijumčarila dvojica državljana Bosne i Hercegovine, i to u dva vozila.

“Prilikom pokušaja zaustavljanja vozač Škode, bosanskohercgovačkih nacionalnih oznaka, oglušio se o naredbe policijskih službenika i dao u bijeg, dok je drugo vozilo, Renault, na kojem su bile različite bh. registarske oznake, sletjelo s puta u kanal”, dodaje se u saopštenju iz GP BiH.

Osumnjičene iz automobila koji je pobjegao zaustavili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na području općine Novi Grad i zadržali do dolaska pripadnika Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo "krijumčarenje osoba" o događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičeni uhapšeni.

Pronađeni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima Jedinice Granične policije Gradiška izjavili su da dolaze iz Pakistana.

XS
SM
MD
LG