Dostupni linkovi

Trampovo stanje se popravlja, saopštio lekarski tim predsednika SAD


Donald Tramp se obratio iz bolnice, video porukom
Donald Tramp se obratio iz bolnice, video porukom

Zdravstveno stanje predsednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trampa (Trump) se poboljšava i on bi mogao da bude otpušten iz bolnice već 5. oktobra, rekli su lekari koji su vode njegovo lečenje od COVID-19.

Lekari su rekli da je Trampu poslednjih dana nivo kiseonika dva puta na kratko padao, ali daju optimističnu ocenu zdravlja i oporavka 74-godišnjeg predsednika za koga kažu da se leči i steroidima.

"Stanje pacijenta nastavlja da se poboljšava. Od petka ujutru je bez temperature i njegovi vitalni znaci su stabilni", rekao je doktor Sean Dooley novinarima u Nacionalnom vojnom medicinskom centru Walter Reed, gde se Trump nalazi na lečenju od 2. oktobra.

Javnosti se prethodno obratio i Donald Tramp, koji je u video poruci snimljenoj u bolnici izjavio da se oseća „mnogo bolje“ i da se nada da će se „uskoro vratiti da dovrši predizbornu kampanju“, pre izbora zakazanih za 3. novembar.

U videu trajanja četiri minuta, koji je objavljen na Twitteru, Tramp je rekao i da će narednih nekoliko dana predstavljati „pravi test“ i istovremeno se zahvalio svima koji su ga podržali.

„Pobedićemo koronavirus", kazao je Tramp.


Donald Tramp, koji uz terapiju antitelima prima i lek remdesivir, može da nastavi da radi iz predsedničkog apartmana bolnice, koji je opremljen tako da mu omogućava da nastavi sa svojim obavezama, saopštila je ranije Bela kuća.

Trampu je 2. oktobra potvrđeno da je inficiran korona virusom, a u bolnicu je iz Bele kuće prebačen iz razloga predostrožnosti.

Trampova iznenadna bolest zadaje udarac njegovoj predizbornoj kampanji i stavlja pažnju na pandemiju i predsednikovo umanjivanje težine korona virusa, koji je do danas ubio više od 200.000 ljudi u Americi i u kojoj je registrovano preko sedam miliona slučajeva zaraze.

XS
SM
MD
LG