Dostupni linkovi

Poverenik: Viber imenovao predstavnika za Srbiju


Ilustrativna fotografija

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primio je 1. oktobra pismenu odluku kompanije Viber Media S.a.r.l. sa sedištem u Luksemburgu, kojom ova kompanija imenuje svog predstavnika za Republiku Srbiju, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, saopšteno je u petak, 2. oktobra, na sajtu Poverenika.

“U skladu sa zakonom, ovom predstavniku se, uz kompaniju Viber Media S.a.r.l. odnosno umesto nje, Poverenik ili drugo lice može obratiti u pogledu svih pitanja u vezi sa obradom podataka o ličnosti, a u cilju obezbeđivanja poštovanja odredbi ovog zakona”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su predstavnici kompanije Viber za Republiku Srbiju advokati Zajedničke advokatske kancelarije Marković Vukotić Jovković.

Imenovanju predstavnika ove kompanije prethodilo je inicijalno obraćanje SHARE fondacije.

Poverenik je ponovo apelovao na druge strane kompanije koje imaju obavezu imenovanja svog predstavnika u Republici Srbiji, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, da istu obavezu izvrše i time pokažu svest o obavezi poštovanja vladavine prava i privatnosti svojih korisnika u Republici Srbiji.

XS
SM
MD
LG