Dostupni linkovi

Srbija: Više od 100 novozaraženih, preminula jedna osoba


Testiranje ispred Instituta za virusologiju "Torlak" u Beogradu

U Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminula jedna osoba, čime je ukupan broj umrlih od početka pandemije povećan na 750, objavilo je 1. oktobra Ministarstvo zdravlja Srbije.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, registrovano je 111 novih slučajeva zaraze od 6.139 testiranih.

U bolnicama je 276 osoba, a na respiratorima su 23 pacijenta.

U Srbiji su od početka epidemije potvrđena 33.662 slučaja infekcije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je 1. oktobra da će Srbija uraditi kompletnu revizuju podataka o broju umrlih od COVID-19, kako bi se proverilo da li se broj poklapa sa brojem iz sistema.

Vučić je to najavio nakon što je epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv epidemije Predrag Kon 29. septembra rekao da je, prema njegovoj računici, u Beogradu od posledica korona virusa do juna umrlo tri puta više građana nego što je bilo pismeno prijavljeno.

Zaraženo 47 korisnika i 15 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, virusom korona inficirano je 47 korisnika i 15 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prema podacima tog Ministarstva, prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Subotici, Knjaževcu i Novom Sadu, Ustanovi za decu i mlade "Sremčica" u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu i domovima za smeštaj odraslih i starijih "Kladomox plus" u Kelebiji i "Terza Eta" u Priboju.

XS
SM
MD
LG