Dostupni linkovi

Ministarstvo odbrane Srbije: Dva pilota poginula u padu aviona


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Dva pilota Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije poginuli su 25. septembra oko 9.10 časova prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, na zapadu Srbije, obavljajući svoje letačke zadatke, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako je medijima rekao portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije major Milan Gujanica, poginuli su piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije.

"Avion je neposredno pre poletanja kompletno pregledan u skladu sa procedurama, kada je utvrđeno da je spreman i ispravan za izvršenje zadatka", rekao je Gujanica.

Prema njegovim rečima, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković su nakon završetka uviđaja vojnih i civilnih organa formirali komisiju za ispitivanje vanrednog događaja, odnosno stručnu komisiju koja će se baviti uzrocima udesa vazduhoplova MiG-21".

Tokom dana, mesto tragedije obišli su i razgovarali sa očevicima ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić.

Telegrame saučešća porodicama poginulih pilota uputili su vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

XS
SM
MD
LG