Dostupni linkovi

Sanders: Ovo su izbori između Trumpa i demokratije


Američki senator Bernie Sanders

Američki senator Bernie Sanders, bivši kandidat za predsjedničkog kandidata Demokratske partije, izjavio je da su predstojeći izbori "izbori između aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa i demokratije, te da demokratija mora pobijediti".

Dodao je da je Trump "spreman podrijeti američku demokratiju samo da bi ostao na vlasti" i pozvao na formiranje nezavisne komisije za nadgledanje predsjedničkih izbora 3. novembra, javlja Reuters.

Trump se ranije na novinarsko pitanje odbio obavezati da će prihvatiti miran transfer vlasti i rekao da očekuje da će njegovu bitku s demokratskim kandidatom Joeom Bidenom odlučiti Vrhovni sud SAD-a.

Sanders je kazao da Trump, koji u anketama javnog mnijenja zaostaje za Bidenom, planira veliku manipulaciju glasovima i "baca sjeme haosa, konfuzije i teorija zavjera šireći sumnju u regularnost izbora".

Istakao je da je suštinski važno da Trump napusti funkciju ako izgubi izbore.

"Ovo su izbori između Donalda Trumpa i demokratije; demokratija mora pobijediti", rekao je Sanders, koji podržava Bidena, od koga je izgubio u trci za predsjedničku nominaciju demokrata.

XS
SM
MD
LG