Dostupni linkovi

Sanders: Ovo su izbori između Trumpa i demokratije


Američki senator Bernie Sanders
Američki senator Bernie Sanders

Američki senator Bernie Sanders, bivši kandidat za predsjedničkog kandidata Demokratske partije, izjavio je da su predstojeći izbori "izbori između aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa i demokratije, te da demokratija mora pobijediti".

Dodao je da je Trump "spreman podrijeti američku demokratiju samo da bi ostao na vlasti" i pozvao na formiranje nezavisne komisije za nadgledanje predsjedničkih izbora 3. novembra, javlja Reuters.

Trump se ranije na novinarsko pitanje odbio obavezati da će prihvatiti miran transfer vlasti i rekao da očekuje da će njegovu bitku s demokratskim kandidatom Joeom Bidenom odlučiti Vrhovni sud SAD-a.

Sanders je kazao da Trump, koji u anketama javnog mnijenja zaostaje za Bidenom, planira veliku manipulaciju glasovima i "baca sjeme haosa, konfuzije i teorija zavjera šireći sumnju u regularnost izbora".

Istakao je da je suštinski važno da Trump napusti funkciju ako izgubi izbore.

"Ovo su izbori između Donalda Trumpa i demokratije; demokratija mora pobijediti", rekao je Sanders, koji podržava Bidena, od koga je izgubio u trci za predsjedničku nominaciju demokrata.

XS
SM
MD
LG