Dostupni linkovi

Vučić: Ne poslujem sa Đukanovićem


Imamo legitimno pravo da se borimo za ostvarivanje prava Srba u Crnoj Gori: Aleksandar Vučić
Imamo legitimno pravo da se borimo za ostvarivanje prava Srba u Crnoj Gori: Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 24. septembra da sa Milom Đukanovićem, predsednikom Crne Gore, nikada nije imao poslovne aranžmane.

Odgovarajući na novinarska pitanja o navodnim tvrdnjama Zdravka Krivokapića, mandatara za sastav nove crnogorske vlade, o poslovnim vezama sa Đukanovićem, rekao da bi Krivokapić trebalo da upozna javnost sa svim elementima te saradnje.

"Pošto tih dokaza nema, moraće da prizna da je govorio neistine", rekao je Vučić nakon obilaska Centra za osnovnu policijsku obuku u Beogradu.

Aktuelni predsednik Srbije demantovao je da je sa Milom Đukanovićem, liderom Demokratske partije socijalista (DPS) koji je izgubio vlast u Crnoj Gori posle više od 30 godina, sarađivao u izgradnji poslovno-stambenog kompleksa Beograd na vodi.

"Milo, koji dobro poznaje Beograd, jedva da zna gde se nalazi Beograd na vodi. U prethodnih 15 do 20 dana Milo me optužuje da sam ga srušio, njegovi protivnici da sam mu pomogao, a takve kontradiktornosti ste mogli da vidite u istim novinama i od istih ljudi", izjavio je Vučić.

Prokomentarisao je i mišljenja o navodnom mešanju Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore.

„Ta i druge zemlje regiona mnogo više su se mešale u unutrašnje stvari Srbije, posebno priznanjem nezavisnosti Kosova. Imamo legitimno pravo da se borimo za ostvarivanje prava Srba u Crnoj Gori", rekao je Vučić.

Naglasio je da veruje da će odnosi Srbije sa Crnom Gorom biti „normalni“ jer, kako je rekao, Srbija nema nikog bližeg. Govoreći o liderima nove vlasti u Crnoj Gori, Vučić je rekao da ne poznaje Zdravka Krivokapića, Dritana Abazovića, niti Aleksu Bečića, llidere tri koalicije koje su formirale 23. septembra skupštinsku većinu u Crnoj Gori.

Na sjednici Skupštine, prvoj nakon parlamentarnih izbora 30 avgusta, Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića nakon 30 godina vlasti, prešla je u opoziciju.

Đukanovićevih trideset godina vlasti
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:45:45 0:00
Direktan link

XS
SM
MD
LG