Dostupni linkovi

Džaferović: Zvanični Zagreb ignoriše institucije BiH


Šefik Džaferović

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefik Džaferović, izjavio je 16. septembra kako posjeta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Zagrebu i najavljeni susreti sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanović i premijerom Andrejem Plenkovićem, nemaju bilo kakve veze sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Iz Dodikovog kabineta je najavljeno da će član Predsjedništva BiH boraviti u srijedu, 16. septembra, u zvaničnoj posjeti Zagrebu, gdje će se sastati sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

“Posjeta ne znači bilo šta niti za državu Bosnu I Hercegovinu. Riječ je o privatnoj posjeti koju je prihvatio zvanični Zagreb, ignorirajući institucije Bosne i Hercegovine. To je njihov izbor, kao što su njihov izbor i posljedice koje će iz takvih postupaka nastupiti” poručio je Džaferović u objavi na društvenim mrežama.

Sastanak Dodika sa Milanovićem i Plenkovićemem zakazan je za srijedu poslijepodne, najavljeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Prethodno će se član Predsjedništva sastati sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

XS
SM
MD
LG