Dostupni linkovi

Vučić o razgovoru s Netanjahuom: Potvrđeno prijateljstvo Srbije i Izraela


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u njegovom današnjem telefonskom razgovoru s premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom potvrđeno prijateljstvo srpskog i jevrejskog naroda i dve države.

"Odličan telefonski razgovor sa premijerom Benjaminom Netanjahuom. Potvrđeno je prijateljstvo srpskog i jevrejskog naroda, Srbije i Izraela. Moguća skora poseta Jerusalimu i jačanje saradnje na svim nivoima", napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić se u petak u Vašingtonu obavezao, u okviru normalizacije ekonomskih odnosa s Kosovom, da Srbija prebaci ambasadu u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim do 1. jula 2021. godine. Kosovo se obavezalo na međusobno priznanje s Izraelom.

Međutim, Vučić je posle potpisivanja dokumenta u Beloj kući rekao da se Srbija obavezala da za godinu dana premesti ambasadu u Jerusalim "ako Izrael bude poštovao Srbiju".

Ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan izjavio je u četvrtak za NIN da je tražio prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi dobio objašnjenje oko navoda da bi Srbija trebalo da premesti ambasadu u Jerusalim.

XS
SM
MD
LG