Dostupni linkovi

Švedski poslanik predložio Vlade SAD, Srbije i Kosova za Nobelovu nagradu za mir


Poslanik švedskog parlamenta iz redova Demohrišćanske unije Magnus Jakobson (Jacobsson) predložio je Vlade SAD, Srbije i Kosova za Nobelovu nagradu za mir.

U poruci na Tviteru, koju je podelio specijalni izaslanik Vašingtona za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel (Richard Grenell), Jakobson je naveo da su tri vlade zaslužile pomenutu nagradu zbog zajedničkog rada na postizanju mira i ekonomskog razvoja kroz sporazum potpisan u Beloj kući.

“Trgovina i komunikacije su važni gradivni elementi mira,” istakao Jakobson.

Grenel je naveo da je šef Bele kuće Donald Tramp još jednom nominovan za narednu Nobelovu nagradu za mir, ovaj put zbog "istorijskog sporazuma Srbije i Kosova".

"Donald Tramp je drugi put nominovan za (narednu) Nobelovu nagradu za mir zbog istorijskog sporazuma Kosova i Srbije", napisao je Grenel na Tviteru.

Pre neki dan je Kristijan Tibring-Jede, predstavnik norveške desničarske „Partije progresa“ za pitanja odbrane predložio američkog predsednika Donalda Trampa za Nobelovu nagradu za mir, zbog posredovanja u uspistavljanju odnosa Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), javio je Foks njuz.

Tibring-Jede je Trampa za Nobelovu nagradu predložio i 2018. zbog njegovog sastanka u Singapuru sa severnokorejskim liderom Kimom Džongom Unom.

XS
SM
MD
LG