Dostupni linkovi

Srbija: 92 novoobolela, 1 osoba preminula


Kombak arena, Beograd

Prema poslednjim podacima koje je na konferenciji za medije saopštio Krizni štab za borbu protiv epidemije korona virusa, u Srbiji je tokom poslednja 24 sata testirano 9.507 građana, a pozitivne na korona virus su 92 osobe.

U istom periodu preminula je još jedna osoba, čime je ukupan broj umrlih od posledica zaraze ovim virusom porastao na 730 osoba.

Hospitalizovano je 45 obolelih, iz bolnica je otpušteno 49, a na respiratorima su 33 pacijenta.

Od početka epidemije je u Srbiji ukupno testirano 1.018.908 građana, a potvrđeno je 32.228 slučaja zaraze.

U odnosu na dan ranije, kada je registrovano 58 novih slučajeva, danas je zabeležen porast broja obolelih, saopštio je Štab. Beograd predvodi kad je reč o broju zaraženih, sa čak 36 odsto svih inficiranih virusom u Srbiji, rekao je član Kriznog štaba Predrag Kon, koji je upozorio na to da se zaštita manje koristi.

Epidemiolog Kon se ranije tokom dana oglasio na društvenoj mreži Facebook dramaričnim upozorenjem.

“Treba da se odlučimo... Da li su nam važnija masovna veselja ili da držimo zajedno epidemiju pod kontrolom... Da li je značajnije da organizatori svadbi, muzičari, prodavci venčanica uspešno rade, da sportski navijači prisustvuju utakmicama, da li su nam važniji masovni skupovi i razni događaji koje volimo i u kojima uživamo ili su nam važniji životi ljudi i čuvanje zdravstvenog sistema Srbije?... Treba da se odlučimo da li je teže sprovesti mere obaveznog nošenja maski ili svakodnevno sahranjivati preminule od COVID-19...”, napisao je Kon na svom Fejsbuk profile.

XS
SM
MD
LG