Dostupni linkovi

Crna Gora: Dvoje preminulih, 219 novozaraženih


Ilustracija
Ilustracija

U Crnoj Gori registrovano je 219 novoinficiranih korona virusom pa je ukupan broj aktivnih slučajeva COVID-19 trenutno 1.630.

Od poslednjeg presjeka prijavljena su dva smrtna ishoda kod COVID-19 pacijenata i to iz Pljevalja i Cetinja, rođenih 1977 i 1962 godine a koji su liječeni u Nikšiću i u Kliničkom centru Crne Gore.

Prijavljen je oporavak kod 38 pacijenta.

Direktor Instituta za javno zdravlje, Boban Mugoša izjavio je da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori veoma ozbiljna i ide ka dramatičnoj. Mugoša je u izjavi za PR Centar kazao da posljednjih dana, rezultati, odnosno analize, koje su se radile u Institutu za javno zdravlje, govore da je skoro 30 odsto testiranih pozitivno na korona virus.

“Sada molimo sve one koji mogu da utiču na građane, političare, religijske vođe, istaknute kulturne, prosvjetne, sportske i druge ličnosti da pomognu i svojim apelima učine da što više stanovnika Crne Gore zaista primjenjuje sve mjere koje se mjesecima spominju, a koje mogu da učine da situacija postane bolja, odnosno da ne izgubimo kontrolu nad epidemijom, gdje ćemo imati veliki broj oboljelih i umrlih“, poručio je Mugoša.

Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom u Crnoj Gori od početka juna je 105, a od početka godine 114.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 6.094.

XS
SM
MD
LG