Dostupni linkovi

Vučić: Srbija u Vašingtonu nije prihvatila međusobno priznanje


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da na sastanku u Vašingtonu Srbija nije prihvatila međusobno priznanje Srbije i Kosova.

"Ali ono što je napravljeno tamo je da su oni, u stvari, želeli da mi kažemo da je za nas u redu da Izrael prizna nezavisnost Kosova. Mi u tome nismo želeli da učestvujemo", rekao je Vučić u intervjuu za sarajevski Dnevni avaz.

On je dodao da je Izrael suverena država i da ima pravo da radi šta želi, a da je Srbija "poslala poruku Izraelu koja je vrlo jasna".

Upitan da li se u Vašingtonu razgovaralo o Bosni i Hercegovini, predsednik Srbije je rekao da se govorilo sveukupno o regionu, ali, pre svega, o odnosima Beograda i Prištine.

"Ako me pitate da li se govorilo o specifično nečemu u BiH - ne, nije, niti je to bilo čija namera. A ne mislim da je to i bilo kakvo očekivanje (srpskog člana Predsedništva BiH Milorada) Dodika. Srbija poštuje integritet BiH, kao što poštujemo integritet Republike Srpske unutar BiH. Mi s tim nemamo nikakav problem", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah (Avdullah) Hoti potpisali su 4. septembra u Beloj kući u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa (Trump) sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa.

XS
SM
MD
LG