Dostupni linkovi

Direktor DFC najavio otvaranje kancelarije u Beogradu


Adam Boler

Izvršni direktor američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (U.S. International Developement Finance Corporation) Adam Boler (Boehler) najavio je dolazak delegacije na visokom nivou u Beograd radi otvaranja kancelarije.

"Nakon istorijskog dogovora između Srbije i Kosova prošle sedmice, šaljem delegaciju na visokom nivou u Beograd, počevši od 21. septembra, kako bi otvorili našu kancelariju i otpočeli projekte, ključne za ekonomsku normalizaciju", objavio je Boler na Tviteru.

On je ovu objavu podelio na engleskom, srpskom i albanskom jeziku.

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je, gostujući na TV Prva, da će posle 20. septembra u Srbiju doći Adam Boler i verovatno i Ričard Grenel (Richard Grenell), specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Srbije i Kosova.

Tada će se, kako je rekla, nastaviti razgovori o ekonomiji.

Sporazumom o normalizaciji ekonomskih odnosa, koji su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah (Avdullah) Hoti potpisali 4. septembra u Beloj kući u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa (Trump) predviđa prisustvo Međunarodne korporacije za finansijski razvoj u Beogradu.

U tom sporazumu se navodi da će Kosovo (Priština) i Srbija (Beograd) sarađivati sa američkom Finansijskom korporacijom za međunarodni razvoj (U.S. International Developement Finance Corporation) i EKSIM (Uvozno-izvoznom) bankom SAD na memorandumima o saglasnosti radi ostvarivanja sledećih projekata:

Autoput Mira – Železnička veza između Prištine i Merdara - Železnička veza između Niša i Prištine – Obezbeđivanje sredstava za finansiranje zajmova potrebnih za mala i srednja preduzeća – Dodatni bilateralni projekti.

XS
SM
MD
LG