Dostupni linkovi

Na Kosovu bez smrtnih slučajeva od COVID 19


U poslednja 24 časa na Kosovu nije zabeležen ni jedan smrtni slučaj od posledica COVID- 19, a od početka epidemije je od ove bolesti, koju izaziva korona virus, preminulo 568 pacijenata, saopšteno je 8. septembra iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

Registrovano je 97 novoinficiranih slučajeva od ukupno 481 testiranog uzorka. Ukupan broj pozitivnih slučajeva od početka epidemije je 14.301, izlečeno je 10.782 pacijenata dok je trenutan broj aktivnih slučajeva 2.951.

Na Kosovu je tokom juna, jula i avgusta bio zabeležen povećan broj smrtnih slučajeva od posledica COVID-19 a iz Ministrstva zdravlja navode da je to posledica velikog broja hospitalizovanih pacijenta u tim mesecima.

Iz Univerzitetsko kliničko bolničkog centra je saopšteno da je trenutno hospitalizovano 257 osoba, kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa

Šest pacijenata je priključeno na respiratorima, 18 se leči drugim aparatima za disanje dok je 234 osoba na terapiji kiseonikom.

Kosovo na raspolaganju ima ukupno 700 kreveta pri Univerzitetsko kliničko bolničkom centru u Prištini i regionalnim bolnicama.

XS
SM
MD
LG