Dostupni linkovi

Turković: Sporazum Kosova i Srbije model za izgradnju boljih odnosa


Bisera Turković

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministra i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković pozdravila je potpisivanje ekonomskog sporazuma u Bijeloj kući, u Washingtonu, između Srbije i Kosova, koji označava napredak i normalizaciju odnosa u region, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ministrica Turković je istakla da ekonomska saradnja zemalja u regionu može biti model za izgradnju boljih odnosa i snažnije povezivanje, koje će doprinijeti podizanju životnog standarda svih građana.

"Čestitamo američkoj administraciji na istrajnosti, koja godinama ulaže ogromne napore u popravljanju odnosa u regionu. Iskreno se nadam da će ova, ali i buduće inicijative, biti vjetar u leđa svim zemljama regiona na putu ka Evropskoj uniji i NATO-u. Bosna i Hercegovina je opredijeljena i intenzivno radi na izgradnji dobrih odnosa sa susjedima, ali i cijelom regionu, te zbog toga najiskrenije pozdravljamo svaki dogovor i sporazum u ovom dijelu Evrope, posebno sporazume koji rješavaju ekonomska pitanja i izgradnju infrastrukture u regionu", kazala je ministrica Turković, saopćeno je iz MVP-a BiH.

XS
SM
MD
LG