Dostupni linkovi

Eksperti Prištine i Beograda tokom vikenda u Briselu, lideri se sastaju u ponedeljak


Eksperti Prištine i Beograda raspravljaju danas i u sutra u sedištu Evropske unije (EU) oko pitanja nestalih i raseljenih i ekonomske saradnje.

Ovo su teme koje su otvorili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova, Avdulah Hoti na sastanku koji je održan 16. jula u okviru dijaloga koji vodi EU.

Radi se o četvrtom ekspertskom sastanku gde se raspravlja o istim temama. Prema nezvaničnim izvorima iz EU, cilj ovih susreta je da strane približe ili dogovore stavove oko ovih pitanja, kako bi se nastavilo sa ostalim temama koje će lideri otvoriti na predstojećem sastanku.

U subotu će, prema najavama, raspravljati samo stručnjaci, a u nedelju će im se pridružiti šefovi delegacija, Marko Đurić iz Srbije, i Skender Hyseni (Hiseni) iz Kosova.

Ovaj sastanak se održava uoči naredne runde na najvišem političkom nivou koja će u Briselu biti održana u ponedeljak 7. septembra.

Premijer Kosova i predsednik Srbije će prema ranijoj najavi, na ovom susretu raspravljati o aranžmanima nevećinske zajednice na Kosovu, i poravnanjem međusobnih finansijskih potraživanja i imovine.

Predstavnici delegacija Beograda i Prištine će doputovati u evropsku prestonicu iz Washingtona gde je 4. septembra postignut dogovor o normalizaciji ekonomskih odnosa. Ceremoniji potpisivanja je prisustvovao i američki predsednik Donald Trump (Tramp).

Bijela kuća: Potpisan sporazum Srbija - Kosovo
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

XS
SM
MD
LG