Dostupni linkovi

Thaci: Pozdravljam potpisivanje sporazuma


Predsednik Kosova Hashim Thaci.
Predsednik Kosova Hashim Thaci.

"Pozdravljam potpisivanje sporazuma između Kosova i Srbije, danas u Vašingtonu. Zahvalan sam Bijeloj kući, Donaldu Trumpu i Richardu Grenellu na njihovom vođstvu u ovom procesu", napisao je na Twitteru predsednik Kosova Hashim Thaci.

"Kosovo će sada nastaviti raditi na ekonomskom razvoju, radnim mestima i daljoj domaćoj i međunarodnoj konsolidaciji", dodao je Thaci nakon potpisanog u Beloj kući.

Delegacije Srbije i Kosova, predvođene predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Avdullahom Hotijem su u petak, 4. septembra u Beloj kući u Vašingtonu postigle dogovor o normalizaciji ekonomskih odnosa, rekao je predsednik SAD Donald Tramp koji je prisustvovao potpisivanju dokumenta.

Tramp je ovaj događaj nazvao "velikim pomakom" nakon proglašenja nezavisnosti Kosova 2008. godine, javlja agencija Reuters.

Predsednik SAD, govoreći u Ovalnoj sobi, pre susreta sa liderima dve zemlje, kazao je da će Srbija raditi na tome da premesti ambasadu u Izraelu u Jerusalim, a Kosovo i Izrael su se dogovorili da normalizuju odnose i uspostave diplomatske veze.

XS
SM
MD
LG