Dostupni linkovi

Grenel: Nema pregovora bez iznenađenja


Ričard Grenel
Ričard Grenel

“Mislim da nema pregovora koji nemaju neka iznenađenja, koja su uvek dobra“, rekao je Ričard Grenel (Richard Grenell), specijalni izaslanik Bele kuće za pregovore Beograda i Prištine, za "Newsmax".

“Ona vrše pritisak na obe strane da učine više, da stvore više. Dakle, da, predstavili smo neka iznenađenja, ali mislim da nijedna od strana nije bila toliko iznenađena, nekada se pretvaraju pred medijima da je to veće iznenađenje nego što jeste. Obe strane su obaveštene i mislim da jesmo ostvarili napredak i nadam se rešenju”, rekao je Grenel nakon prvog dana pregovora u Vašingtonu.

Na Tviteru se oglasio i američki ambasador u Srbiji, Entoni Godfri (Anthony Godfrey) koji je ocenio da je današnji dan odličan za Srbiju i Kosovo.

„Ekonomska normalizacija znači posao za mlade, nove investicije, stabilnu i jaku ekonomiju“, napisao je ambasador.

Navodi i da ljudi na Kosovu i u Srbiji zaslužuju bolji životni standard.

„Pozdravljamo napore lidera Srbije i Kosova u potrazi za mirom, pomirenjem i ekonomskom normalizacijom“, poručio je on u tvitu u kojem je podelio i današnji raspored predsednika SAD Donalda Trampa.

Predsednik SAD Donald Tramp će se, prema najavama, danas sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Avdulahom (Avdullah) Hotijem tokom ceremonije potpisivanja i učestvovaće u trilateralnom sastanku.

Posle sastanka u Beloj kući, kako je najavljeno, Vučić i Hoti će se u Stejt departmentu pojedinačno sastati i sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom.

XS
SM
MD
LG