Dostupni linkovi

Čadež: Razgovori teški, ali na stolu i dobri predlozi za privredu


Marko Čadež
Marko Čadež

Razgovori jesu teški, ali na stolu postoje zanimljivi i dobri predlozi kada je u pitanju privreda, rekao je Marko Čadež, direktor Privredne komore Srbije, u pauzi sastanka između zvaničnika Srbije i Kosova u Beloj kući.

On je rekao da postoje „veoma konkretni projekti za podršku privatnom sektoru“.

„Radi se o konkretnim projektima i ambasador Grenel (Ričard, specijalni iaslanik predsednika SAD za pregovore Srbije i Kosova, prim. RSE) je počeo da postavlja razgovore sa te ekonomske strane. Važno je da su ti projekti koji su na stolu projekti za budućnost. Oni su tu da pomognu da se kreiraju radna mesta i da mladi ljudi mogu da planiraju svoje porodice, bez obzira na to da li žive u Kragujevcu, Nišu, Peći ili Prizrenu, Beogradu ili Prištini“, kaže Čadež.

On, međutim, nije mogao da precizira o kojim konkretnim projektima je reč.

Čadež kaže da politički problemi postoje već dugo i da ne veruje da se oni mogu rešiti u jednom danu.

„Ali, bitno je da se razgovara i taj ekonomski deo će sigurno uticati na to kako ćemo u budućnosti razgovarati o političkom delu“, kaže Čadež.

Ministar finansija i član delegacije Srbije Siniša Mali izjavio je ranije da se Srbija tokom razgovora "bori za svaku rečenicu i svaku reč" i da su umesto ekonomskih, dobili političke tačke sporazuma, među kojima i ona o uzajamnom priznanju.

To je, međutim, kasnije na svom Tviter nalogu demantovao Ričard Grenel.

XS
SM
MD
LG