Dostupni linkovi

Tramp čestitao Severnoj Makedoniji Dan nezavisnosti


Predsednik SAD Donald Tramp

Američki predsednik Donald Tramp (Trump) čestitao je Severnoj Makedoniji Dan nezavisnosti – 8. septembar i potvrdio podršku SAD njenom putu ka članstvu u EU, saopštio je danas Kabinet predsednika Severne Makedonije.

Kako se navodi, čestitku američkog predsednika Donalda Trampa predsedniku Severne Makedonije Stevi Pendarovskim danas predala ambasadorka SAD u Skoplju Kejt Meri Brns (Kate Marie Byrnes).

"Sjedinjene Američke Države su ponosne što su vaš saveznik i podržavamo aspracije Severne Makedonije za dalju everopsku integraciju i vaš put ka članstvu EU", napisao je Tramp u čestitci za Dan nezavosnosti – 8. septembar Pendarovskom i gradjanima Severne Makedonije.

Tramp je ocenio da je "i pored ogromnog izazova" – pandemije, Severna Makedonija "bezbedno i trasparentno održala u julu demokratske izbore, i ostaje posvećena unapredjenju bezbednosti, stabilnosti i prosperiteta u regionu".

Povodom relativno nedavnog prijema Severne Makdoniije u NATO, Tramp je istakao da ona već doprinosi Alijansi kao domaćin velke vežbe na vojnom poligonu "Krivolak".

XS
SM
MD
LG