Dostupni linkovi

U Crnoj Gori dvoje preminulih, 82 novozareženih koronom


U Crnoj Gori su potvrđena još 82 slučaja infekcije korona virusom, pa je ukupan broj oboljelih 757, saopštio je Institut za javno zdravlje (IJZ).

Najviše novih pacijenata je iz Nišića 20, Berana 19 i Podgorice 18.

Dvije osobe su preminule. Ukupan broj umrlih, kod kojih je bio potvrđen COVID-19, od početka juna je 93, a od početka godine 102.

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) je trenutno 17 oboljelih od COVID-19, od kojih je četvoro životno ugroženo.

U poslednja 24 sata je oporavljeno 37 pacijenata, a od početka godine je ukupan broj slučajeva infekcije korona virusom u Crnoj Gori 4917.

Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za zarazne bolesti je danas dozvolilo povećan broj građana na javnim priredbama i manifestacijama kulture.

“Na predlog IJZ, omogućava se okupljanje do 100 osoba na otvorenom javnom mjestu i do 50 u zatvorenom javnom prostoru, radi održavanja javnih priredbi i drugih kulturno-umjetničkih manifestacija i festivala“, navodi se u saopštenju.

Organizatori moraju obezbijediti održavanje tih događaja bez mogućnosti stajanja, poštovanje fizičke udaljenosti od najmanje dva metra, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku prilikom dolaska posjetilaca na manifestaciju.

XS
SM
MD
LG