Dostupni linkovi

Dvije osobe uhapšene zbog ubistva migranta na Ilidži


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su u ponedjeljak navečer (31. avgust) dvojicu migranata državljana Maroka, od kojih je jedan osumnjičen za ubistvo, a drugi za pomoć počinitelju nakon krivičnog djela, potvrdio je u utorak za Radio Slobodna Evropa (RSE) glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Kazao je kako će nad njima u toku dana biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predati tužilaštvu na daljnje postupanje.

"Uhapšeni migranti smješteni su u prostorije za zadržavanje Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi", navode iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u ponedjeljak navečer je saopštilo da je na području sarajevske opštine Ilidža oko 19 sati i 10 minuta izboden migrant.

"Jedan migrant je zadobio povrede nanesene oštrim predmetom od strane drugog NN lica", saopšteno je iz policije, koja je uz Hitnu medicinsku pomoć odmah izašla na teren.

Ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć-Sarajevo, konstatovao je smrt napadnutog migranta u 19:50 sati, naveli su iz policije

XS
SM
MD
LG