Dostupni linkovi

Vučić: Odličan razgovor sa Merkel


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i nemačka kancelarka Angela Merkel u aprilu 2018. u Berlinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a na svom Instagram nalogu Vučić je ocenio da je razgovor bio "odličan".

"Zahvalan sam nemačkoj kancelarki na podršci ekonomskom i političkom razvoju Srbije i njenom razumevanju naše teške regionalne političke pozicije", napisao je Vučić.

Vučić je novinarima na Bledu, gde učestvuje na 15. Bledskom strateškom forumu, rekao da su razgovarali, pre svega o Kosovu i putu Srbije ka EU i da ga je nemačka kancelarka ohrabrila pred put u Vašington i Brisel-

"I sada sa svom energijom koju ima od našeg naroda i uz ovako dobro obavljen razgovor čini mi se da punijim rukama, čvrstijim stavom i sa još većom energijom putujem na ta dva važna mesta da pokušamo da postignemo dobre stvari za Srbiju", poručio je Vučić.

Dodao je da mu je kacelarka i danas ponovila da je vreme kako stiče sve više iskustva da pokazuje nešto manje emocija.

Vučić i Merkel razgovarali su telefonom u pauzi Bledskog strateškog foruma koji se održava na temu "Evropa posle Bregzita i kovida-19".

Vučić se, nakon razgovora sa Merkel, sastao sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Vučić je novinarima rekao da je Lajčaku preneo šta su ciljevi Beograda, šta je postignuto Briselskim sporazumom i o čemu mora da se razgovara navodeći Zajednicu srpskih opština.

"Govorili smo o neophodnosti postizanja kompromisnog rešenja u budućnosti, kako da do toga dođemo, kako da dobijemo najviše što možemo, kako da Srbiju uvedemo u EU", naveo je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah (Avdullah) Hoti sastaće se u Beloj Kući u Vašingtonu 4. septembra u okviru normalizacije odnosa Beograda i Prištine, a tri dana kasnije srešće se u Briselu.

XS
SM
MD
LG