Dostupni linkovi

Crna Gora: Tri osobe preminule od korona virusa, 105 novoinficiranih


Detalj sa podgoričkih ulica (jul 2020)

U posljednja 24 sata, tri pacijenta oboljela od bolesti COVID-19 su preminula, pa je ukupan broj umrlih od infekcije korona virusom u Crnoj Gori 92.

Sa novih 105 slučajeva infekcije, ukupan broj oboljelih od COVID-19 je trenutno 840.

Oporavljeno je 125 pacijenata.

Ukupan broj evidentiranih slučajeva oboljenja od početka godine je 4.663.

Ministarstvo zdravlja Crne Gore je 28. avgusta saopštilo da građani iz karantina i samoizolacije koji nisu pozitivni na korona virus, mogu izaći da glasaju na izborima 30. avgusta na svom biračkom mjestu od sedam do 20 sati, uz obavezno poštovanje propisanih mjera (kao što su nošenje zaštitne maske, fizička udaljenost od dva metra i dezinfekcija ruku).

Birači koji su u karantinu ili samoizolaciji, a imaju pozitivan rezultat PCR testa na novi korona virus, mogu samo da glasaju putem pisma, kao i birači koji imaju infekciju COVID-19, a nalaze se na bolničkom liječenju.

Oni će moći da glasaju putem pisma, kao i svi ostali birači koji su na bolničkom liječnju i čiji zdravstveni problemi nisu povezani sa korona virusom, preciziralo je Minisatrstvo zdravlja.

Svi uključeni u proces glasanja putem pisma, moraju poštovati preporuke Državne izborne komisije (DIK), a povjerenici za glasanje van glasačkog mjesta će tokom boravka u bolnici morati da nose i zaštitna odijela, visoko filtracione maske, vizire, rukavice, zaštite za obuću, i drugo.

XS
SM
MD
LG