Dostupni linkovi

Trump poziva Bidena na testiranje na droge prije debate


Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da poziva sebe i svog demokratskog protivkandidata Joea Bidena da se podvrgnu testovima na droge prije njihove prve debate sljedećeg mjeseca, javlja BBC.

Ne iznoseći ni najmanji dokaz, Trump je rekao u razgovoru za Washington Examiner da ga je zaintrigiralo naglo poboljšanje u nastupu Joea Bidena u debatama na demokratskim predizborima.

"Zatražit ćemo dopinšku kontrolu", rekao je, izrazivši čuđenje zbog uspjeha bivšeg potpredsjednika u posljednjoj debati s Berniejem Sandersom u martu.

"Posmatrao sam ga u debatama sa svim tim ljudima. Bio je loš, a protiv Bernieja je bio OK. Kako se to može protumačiti?"

Republikanski milijarder je sličnu izjavu dao u jesen 2016. kada je nagovijestio da je njegova tadašnja demokratska protivkandidatkinja Hillary Clinton možda na drogama.

"Mislim da bismo se morali testirati na droge prije debate", rekao je na izbornom skupu u New Hampshireu.

"Ne znam šta se s njom događa. Na početku posljednje debate bila je silno ushićena a na kraju se jedva dovukla do svog automobila", rekao je podrugljivo.

Prva debata u kojoj sudjeluju Donald Trump i Joe Biden predviđena je 29. septembra. Sljedeće dvije su 15. i 22. oktobra.

Biden: Ujedinit ću Amerikance, boriti se s virusom i izopćiti diktatore
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00

XS
SM
MD
LG