Dostupni linkovi

Svetski ekonomski forum u Davosu odložen za leto 2021.


Svetski ekonomski forum u Davosu u januaru 2019.
Svetski ekonomski forum u Davosu u januaru 2019.

Svetski ekonomski forum u Davosu u Švajcarskoj, koji se obično održava u januaru, odložen je za naredno leto jer nisu ispunjeni svi uslovi za "bezbedno" organizovanje skupa u januaru zbog epidemije korona virusa, saopštila je danas uprava Foruma.

"Svetski ekonomski forum je danas odlučio da godišnji skup u Davosu odloži za početak narednog leta", izjavio je neimenovani portparol i dodao da je prema preporukama stručnjaka "nemoguće bezbedno organizovati forum u januaru".

Portparol je rekao da nije bilo lako doneti odluku jer postoji hitna potreba sastanka međunarodnih lidera o periodu posle pandemije.

Organizacija nije navela datum održavanja skupa, a nagovestila je mogućnost da Forum ne bude u Davosu: "Dobićete detalje o datumima i mestu održavanja našeg odloženog Foruma čim se budu ispunili uslovi za garantovanje zdravlja i bezbednosti svih učesnika", dodao je portparol.

Uprava Foruma je početkom juna saopštila da želi održavanje skupa u uobičajenom terminu u švajcarskim Alpima, ali u izmenjenom formatu, delom onlajn.

Uprava je sada navela da će u uobičajenom terminu, u nedelji od 25. januara, organizovati "virtuelne razgovore" visokih zvaničnika o svetu kakav će biti 2021. godine.

XS
SM
MD
LG