Dostupni linkovi

Melania Trump: Nismo ponosni na neke dijelove naše prošlosti


Melania Trump s izborne konvencije republikanaca, 25 augusta 2020.
Melania Trump s izborne konvencije republikanaca, 25 augusta 2020.

Nismo ponosni na neke dijelove naše prošlosti, ali moramo izvući pouke i fokusirati se na budućnost, poručila je demonstrantima protiv rasno motiviranog nasilja u SAD-u Prva dama Melania Trump s izborne konvencije republikanaca.

"Kao i svi vi, i ja razmišljam o rasno motiviranim neredima u našoj zemlji", naglasila je u poruci demonstrantima Melania Trump, drugog dana konvencije na kojoj je Donald Trump nominiran za predsjedničkog kandidata Republikanske stranke.

"Gruba je istina da nismo ponosni na dijelove naše prošlosti. Pozivam vas da se fokusirate na budućnost i istodobno nastavite izvlačiti pouke iz prošlosti", naglasila je Prva dama, prema izvještaju BBC-ja.

Melanija Tramp: Nikada ne temeljite pretpostavke na boje nečije kože
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

"Pozivam ljude da pristojno živimo zajedno kako bismo mogli raditi i pokazati da smo dostojni naših standardnih američkih ideala. Pozivam ljude i da prestanu s nasiljem i pljačkom u ime pravde i da nikada ne grade pretpostavke na temelju boje nečije kože", naglasila je.

Trump nije tradicionalan političar, ustvrdila je Prva dama.

"On ne ostaje samo na riječima, već traži djela i dobiva rezultate", kazala je, poručujući Amerikancima da ponovo glasaju za Trumpa.

Spomenula je u govoru i "bol" koju je u SAD-u prouzročila pandemija korona virusa i najavila borbu kabineta za djelotvorno cjepivo dostupno svima.

Prva dama održala je govor pred malobrojnim slušateljima u Bijeloj kući, razljutivši odabirom lokacije demokrate koji tvrde da je predsjednička rezidencija neprimjereno mjesto za takve nastupe i da uključuje neprimjereno trošenje javnih resursa.

XS
SM
MD
LG