Dostupni linkovi

U Crnoj Gori 35 novozaraženih, moguće pooštravanje mjera prilikom ulaska u zemlju


Ilustrativna fotografija

U Crnoj Gori su u ponedjeljak (24. avgusta) otkrivena još 35 novopozitivna slučaja infekcije na novi korona virus. Najveći broj je u Podgorici 17 i Bijelom Polju 7, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Nije prijavljen nijedan smrtni ishod u poslednja 24 sata od posljedica zaraze korona virusom. Istovremeno je prijavljen oporavak kod još 64 pacijenta, pa ukupan broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 874.

Pomoćnik direktora IJZ Senad Begić je, odgovarajući na pitanje novinara, kazao da Institut nema ingerencija da dozvoljava ili zabranjuje javna okupljanja, već samo da propisuje mjere.

“Institut nikad nije pravio razliku između vidova okupljanja i ponavljamo svako masovno okupljanje je epidemiološki rizik. Korona virus nije nestala nego je sve prisutnija kako u Crnoj Gori, tako i u regionu”, kazao je Begić na redovnoj popodnevnoj konferenciji za novinare Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).

“Vrlo je vjerovatno da će Crna Gora ponovo pooštri mjere prilikom ulaska u Crnu Goru iz određenih zemalja”, kazao je Begić.

Istovremeno je Nemanja Radojević iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) saopštio je da se na bolničkom liječenju u COVID bolnicama u Crnoj Gori nalazi ukupno 105 pacijenta.

Od početka juna registrovano je ukupno 75 smrtnih slučajeva koji su povezani sa COVID19.

XS
SM
MD
LG