Dostupni linkovi

Trumpova savjetnica najavila odlazak iz predsjedničkog tima


Kellyanne Conway je bez rezerve zastupala politiku Donalda Trumpa i branila njegove političke odluke.

Savjetnica u Bijeloj kući i predstavnica za medije američkog predsjednika Kellyanne Conway saopštila je da će krajem augusta napustiti predsjednički tim, navodeći kao razlog porodične razloge.

Njen odlazak iz Bijele kuće, dva mjeseca prije novembarskih predsjedničkih izbora, podudarit će se sa najdelikatnijim periodom za Donalda Trumpa koji je u kampanji za novi mandat u Bijeloj kući i nada se reizboru.

Odlazak Conway predstavlja udarac za predsjednika jer ga napušta jedna od najstrastvenijih predstavnica Bijele kuće za odnose sa medijima i odana saradnica koja je bez rezerve zastupala njegovu politiku i branila njegove političke odluke.

Njene kratke, koncizne, oštre i redovne konferencije za novinare pomogle su da se zaustavi rapidno osipanje podrške američkom predsjedniku tokom epidemije korona virusa, navodi CNN.

Suprug savjetnice Kellyanne, George Conway, konzeravativni advokat i suosnivač pokreta Lincoln Project, koji se protivi Trumpu i njegovim politikama, nedavno je otkrio da se povlači iz projekta protiv Trumpa jer ne želi da bude u sukobu sa svojom suprugom i kćerkom.

Američki predsjednik je svojevremeno Geogrea Conwaya nazvao "galamdžijom" i "paklenim suprugom" na šta je dobio odgovor da je "mentalno nesposoban za predsjednika SAD-a".

XS
SM
MD
LG