Dostupni linkovi

BiH: Deset košarkaša 'Širokog' pozitivno na COVID-19


Prolongiran je i početak priprema omladinskog pogona, a dvorana i prateće prostorije su sve temeljito dezinficirane
Prolongiran je i početak priprema omladinskog pogona, a dvorana i prateće prostorije su sve temeljito dezinficirane

Hrvatski košarkaški klub (HKK) “Široki” saopštio je u petak, 21. augusta da je deset košarkaša tog kluba pozitivno na COVID-19.

“Dio pozitivnih igrača ima blaže simptome i dobro se osjeća, dok su ostali bez ikakvih simptoma”, navodi se u saopštenju objavljenom na Facebook stranici tog kluba.

Također napominju da je klub u dogovoru s kantonalnom epidemiološkom službom odlučio da svi testirani članovi, odnosno svi igrači i stručni štab, budu u samoizolaciji.

"Za vrijeme trajanja ovih mjera naš klub je obustavio sve aktivnosti. Prolongiran je i početak priprema omladinskog pogona, a dvorana i prateće prostorije su sve temeljito dezinficirane", izjavio je predsjednik kluba Igor Jelčić.

Jelčić je inače i sam uspješno prebolio COVID-19 te je na posljednjem testiranju bio negativan. U saopštenju se također navodi da će klub, ukoliko sve bude u redu, a u skladu sa preporukama epidemiološke službe, treninge nastaviti 29. augusta.

HKK “Široki” je košarkaški klub iz Širokog Brijega, bosanskohercegovačkog grada koji je sjedište Zapadnohercegovačkog kantona, jednom od deset kantona u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine.

HKK Široki će i u sezoni 2020/21, uz Prvenstvo Bosne i Hercegovine, igrati i ABA 2 regionalnu košarkašku ligu koja bi trebalo da počne 23. septembra.

XS
SM
MD
LG