Dostupni linkovi

U Srbiji se otvaraju bioskopi i pozorišta uz distancu i maske


Narodno pozorište u Beogradu

U Srbiji će od ponedeljka 24. avgusta biti otvoreni bioskopi i pozorišta uz poštovanje preventivnih mera – održavanja fizičke distance i nošenja maski, odlučio je Krizni štab.

Zamenica direktorka instituta Batut i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević rekla je za RTS da će se prodavati duplo manje karata nego što je maksimalan kapacitet sala, a da će maksimalno u salama moći da bude 500 osoba.

Ona je objasnila da će u svakoj ustanovi postojati redari, ali je dodala da se polazi od činjenice da je svako odgovoran za sopstveno zdravlje.

Bioskopi i pozorišta zatvoreni su u Srbiji od sredine marta zbog pandemije korona virusa.

U međuvremenu je Vlada Srbije saopštila da će od ponedeljka biti dozvoljeno održavanje kulturnih dešavanja sa prisustvom publike, poput bioskopa, pozorišta i koncerata u institucijama kulture, uz ograničenja kojih se organizatori moraju strogo pridržavati.

Dozvoljeno je prisustvo publike ili gledalaca, ali njihov broj ne sme da prelazi pet stotina.

Navedeno je da organizatori treba da se pridržavaju svih preventivnih mera pri organizovanju događaja, koje su dogovorene na sastanku premijerke Ane Brnabić i predstavnika pozorišta, bioskopa i manifestacija.

Moraju se nositi maske i poštovati fizička distanca od 1,5 metra odnosno jednog praznog sedišta između ljudi. Određena je i adekvatna fizička distanca na događajima na otovernom, stoji u saopštenju Vlade.

Odlučeno je da se dozvole posete domovima za stare, ustanovama socijalne zaštite i sličnim objektima uz najstrože poštovanje svih preventivnih mera i protokola o posetama.

XS
SM
MD
LG