Dostupni linkovi

Vučić: Moguće odlaganje sastanka u Vašingtonu


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da još nije ništa dogovoreno i da vidi da postoje inicijative za kratko odlaganje "od dva dana ili tako nešto" sastanka sa delegacijom Prištine u Vašingtonu.

On je novinarima rekao i da ne zna šta će domaćini ispostaviti kao teme osim onoga o čemu su već obavešteni, a to su ekonomske teme o kojima se već razgovaralo.

"Da li će još neke teme da ispostave ne znam, voleo bih da budu samo ekonomske teme jer je za politički dijalog i statusna pitanja nadležna Evropska unija, ali ne isključujemo iznenađenja", rekao je Vučić u na vojnom aerodromu u Batajnici gde je prisustvovao prikazu sposobnosti dela jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

Upitan o mogućim pritiscima na Beograd, on je rekao da će ih uvek biti.

"Ali nemojte da mi unapred bežimo i da se samo nadamo tome da se nikada ništa ne dogovori ni oko čega", rekao je Vučić navodeći da bi Srbija tako ušla u defanzivnu poziciju.

Predsednik Srbije je poručio da ne postoji mogućnost ni pod kakvim uslovima da u Vašingtonu bude potpisano priznanje Kosova.

"Mi smo se suočavali sa određenim stvarima koje su od nas tražene da prihvatimo, koje mi nismo mogli da prihvatimo, ali o tome ćemo obavestiti javnost nakon sastanka u Vašingtonu ukoliko ga bude na ovakav način pošto ni mi nismo klikeri da nas neko pomera kad on može i kad on hoće", poručio je Vučić.

Specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel najavio je na svom Tviter nalogu da će se lideri Srbije i Kosova sastati da pregovaraju u Beloj kući 2. septembra.

XS
SM
MD
LG