Dostupni linkovi

Indija je spremna za masovnu proizvodnju vakcine protiv korona virusa


 Premijer Indije Narendra Modi
Premijer Indije Narendra Modi

Indija je spremna masovno proizvoditi vakcine protiv korona virusa onda kada naučnici budu dali zeleno svjetlo, poručio je premijer Narendra Modi.

On je pokrenuo i nacionalni projekt objavljivanja zdravstvenog identiteta za svakog građanina. U godišnjim proslavama smanjenim zbog pandemije korona virusa, Modi je identificirao zdravlje i ekonomsku samobitnost kao ključne prioritete svoje vlade, piše Reuters.

Više od dva miliona oboljelih u Indiji od COVID-19

"Ne jedna, ne dvije, čak tri vakcine protiv korona virusa testiraju se u Indiji", rekao je Modi u Delhiju. Osim što je zemlja spremna za masovnu proizvodnju vakcine, Modi je kazao i da je spremna mapa puta za distribuciju vakcine.

Pokrenuvši Nacionalnu digitalnu zdravstvenu misiju, Modi je u svom govoru o Danu nezavisnosti rekao da će se evidencije o svakom zdravstvenom testu, bolesti, lijekovima i drugim detaljima čuvati pod zdravstvenom legitimacijom.

Inače, Modi je poznat po praktikovanju drevne indijske tehnike, joge te je savjetovao građanima u poruci na YouTubeu da se počnu baviti jogom i da tako jačaju imunitet.

XS
SM
MD
LG