Dostupni linkovi

Tužilaštvo KS zatražilo određivanje pritvora za uhapšene policajce


Policija, Sarajevo, fotoarhiv

Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) zatražilo je od Opštinskog suda u Sarajevu određivanje pritvora za 17 policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), uhapšenih u akciji "Dar 1" zbog korupcije, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Alem Hamzić iz Ureda za odnose s javnošću Tužilaštva KS.

Za jednog osumnjičenog, kako je naveo Hamzić, predložene su mjere zabrane obavljanja službene dužnosti policijskog službenika.

U policijskoj akciji na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Zeničko-dobojskog kantona, u srijedu i četvrtak, 12. i 13. avgusta, uhapšeno je 18 policijskih službenika koji se terete za više stotina krivičnih djela u vezi s korupcijom, odnosno primanjem raznih oblika koristi i dara za činjenje protuusluga i sticanje protupravne imovinske koristi, te zloupotrebu položaja.

Akciju su sproveli policijski službenici MUP KS-a u suradnji sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) i Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Kako je potvrđeno za RSE, ročište za određivanje pritvora u Opštinskom sudu u Sarajevu se zbog trenutne epidemiološke situacije održava bez prisustva javnosti.

XS
SM
MD
LG