Dostupni linkovi

Crna Gora otvara granice za Rusiju i Azerbejdžan


Crnogorska granična policija, arhivska fotografija
Crnogorska granična policija, arhivska fotografija

Na sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, 3. avgusta je ažurirana lista država čiji rezidenti mogu ući u Crnu Goru tako što će rezidentima Ruske Federacije i Republike Azerbejdžana biti dozvoljen ulazak bez dodatnih uslova.

“Operativni štab za turističku privredu predložio je NKT-u, između ostalog, da Ruska Federacija i Republika Azerbejdžan budu dodate na 'zelenu listu' država čiji rezidenti mogu da ulaze u Crnu Goru bez ostalih uslova, kao i da NKT razmotri dalju liberalizaciju ulaska u Crnu Goru rezidenata država Zapadnog Balkana”, navedeno je u saopštenju nakon sjednice NKT.

“NKT je ocijenilo da nema smetnji za liberalizaciju ulaska ruskih i azerbejdžanskih rezidenata dok je odluka o rezidentima država okruženja prolongirana dok Institut za javno zdravlje ne dostavi procjenu epidemiološkog rizika po Crnu Goru po osnovi liberalizacije ulaska rezidenata zemalja okruženja i to za svaku državu pojedinačno”, objavljeno je nakon sjednice.

NKT je 3. avgusta sagledavao epidemiološku situaciju u državama okruženja i naročito “pouzdanost i relevantnost dostupnih podataka”, kao i potrebe turističke privrede i nacionalne interese Crne Gore.

XS
SM
MD
LG