Dostupni linkovi

U BiH uhapšeno sedam lica zbog trgovine drogom


U akciji kodnog naziva „TRAG“ 03, avgusta uhapšeno je 7 lica sa područija Trebinja i Foče, u južnom dijelu Bosne i Hercegovine, zbog sumnje da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem opojnih droga na područiju BiH i Hrvatske, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske (MUP RS).

˝U pretresima na 12 lokacija na područiju Foče i Trebinja pronađeno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona, vaga kao i određena količina opojne droge kokain˝, navodi se u saopštenju.

Akciju Trag od septembra 2019. godine zajedno sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Federalna uprava policije (FUP) i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske (MUP RH), sa ciljem otkrivanja organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem opojnih droga na područiju Trebinja, Istočnog sarajeva, Mostara i Dubrovnika.

˝Od početka akcije oduzeto je oko 1,5 kilograma opojnih droga kokain i amfetamin, više mobilnih telefona, nosača SIM kartica, te više putničkih automobila˝.

Tužilaštva BiH biće dostavljen izvještaj protiv ukupno 12 lica zbog krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminaliteta I zloupotrebe opojnih droga, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG