Dostupni linkovi

Mjere za suzbijanje korona virusa u RS na snazi do 17. avgusta


Banjaluka

Republički štab za vanredne situacije na sjednici održanoj u ponedeljak 03. avgusta u Banjaluci donio je zaključak o produžavanju trajanja važećih mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj do 17. avgusta, navodi se u saopštenju Vlade Republike Srpske (RS).

˝Do 17. avgusta na teritoriji Republike Srpske zabranjuju se sva javna okupljanja u grupama koje broje više od 50 lica˝.

Takođe, i dalje se ograničava radno vrijeme ugostiteljskim objektima , te ugostiteljskim objektima za smještajza ishranu i piće od 06:00 do 23:00 časa.

˝Sportske aktivnosti dozvoljene su bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske˝.

U saopštenju se navodi I da su do 17. avgusta na snazi preporuke o zaštitnim mjerama za sprječavanje širenja korona virusa, koje podrazumijevaju obavezno nošenje zaštitne maske u zatvorenim prostorima i na otvorenom ukoliko nije moguće održati propisanu fizičku distance od najmanje 2 metra, te se apeluje na preduzimanja redovnih mjera dezinfekcije i pojačane higijene.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.060 slučajeva infekcije korona virusom, a preminule su ukupno 182 osobe.

XS
SM
MD
LG