Dostupni linkovi

BiH: Predložen pritvor za uhapšene zbog droge i oružja


Osumnjičeni su uhapšeni 31. jula u zajedničkoj akciji policija BiH i Hrvatske
Osumnjičeni su uhapšeni 31. jula u zajedničkoj akciji policija BiH i Hrvatske

Za tri osobe uhapšene u policijskoj akciji "Skradin" predložen je pritvor, saopšteno je u nedelju 2. augusta iz Okružnog tužilaštva u Banjaluci.

Pritvor je predložen zbog osnovane sumnje da su počinile krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Akcija "Skradin" je provedena u petak 31. jula, a zajednički su je sprovele Uprava za organizovani i teški kriminalitet, policijske uprave Prijedor i Banja Luka te jedinica Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS), u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Hrvatske (MUPRH).

Pritvor je predložen za Dobrivoja Damjanovića (1980.) iz Banje Luke, Goranu Sredić (1998.) iz Prijedora i Vojislava Makivića (1992.) iz Ribnika, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Ove osobe su u improvizovanom laboratoriji u Banjoj Luci proizvodili opojnu drogu marihuanu, namjenjenu daljoj prodaji. Radi prodaje su držali i spid te ekstazi.

Kod Damjanovića je pronađena i veća količina oružja i oko 8,5 kg eksploziva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih te postojanja osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

XS
SM
MD
LG