Dostupni linkovi

Opada broj oboljelih u Crnoj Gori, 39 zaraženih, jedan preminuo


Podgorica
Podgorica

U Crnoj Gori je zaraženo 39 osoba korona virusom, na osnovu analize 451 uzorka u posljednja 24 sata. Jedan pacijent iz Berana je preminuo.

Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 od početka juna je 40, a od početka godine 49. Na redovnoj pres konferenciji je saopšteno da je ukupan broj oboljelih od COVID 19 na posljednji dan jula 1.990, a od početka godine ukupno je oboljelo 3.112 osoba. Novih 68 pacijenata se oporavilo, a ukupan U Cbroj oporavljenih od početka juna je 758.

Dr Nemanja Radojević je ocijenio da je broj oboljelih u odnosu na broj testiranih počeo da opada.

Iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore su ponovo pozvali građane na odgovornost i da prijave sve kontakte. Kako je saopštila dr Sanja Medenica iz Instituta za javno zdravlje, zdravstvene službe imaju poteškoće u epidemiološkom istraživanju, jer „pozitivni pacijenti ukazuju na jako mali broj kontakata, a ponekad ne prijave ni sve članove porodice sa kojima su bili u kontaktu“.

„Svako od nas može biti pozitivan, a naša je obaveza prema sebi, porodici i državi da ukažemo kontakkt sa pozitivnom osobom. Molim građane Crne Gore za odgovornost i da prijave svoje kontakte“, rekla je dr Medenica.

89 zdravstvenih radnika je pozitivno na korona virus, od čega su 16 ljekari, a 49 zdravstvenih radnika je u samoizolaciji.

XS
SM
MD
LG