Dostupni linkovi

Na području Trebinja i dalje aktivan požar, angažovan helikopter


Požar koji je izbio u utorak kod trebinjskog prigradskog naselja Banjevac, na jugu Bosne i Hercegovine, u srijedu je zaprijetio zaseoku Ratkovića kuće.

To su reporteru Radija Slobodna Evropa (RSE) potvrdili vatrogasci koji djeluju na terenu, čijim je angažmanom požar zaustavljen i spašene su kuće.

U pomoć vatrogascima i pripadnicima Civilne zaštite, u kasnim poslijepodnevnim satima stigao je i helikopter koji djeluje na području sela Budoši.

Kako je reporteru RSE rekao mještanin Miro Anđelić, vatrena stihija sa brda Kravica spušta se prema selu Budoši.

Vatrenom stihijom ugroženi su i elektrovodovi na tom području, pa su angažovani i radnici Elektro-Hercegovine kako bi odmah otklonili eventualne kvarove.

Svi angažovani na gašenju požara vjeruju da će helikopter uspjeti spriječiti požar u nepristupačnim djelovima na liniji sela Necvijeće, Jasen, Vrbno i Budoši.

U blizini trebinjskog naselja Banjevac požar je izbio 28. jula poslijepodne, a tokom noći sa utorka na srijedu bio je stavljen pod kontrolu.

Međutim, kako su vatrogasci sa terena rekli reporteru RSE, u srijedu su jak vjetar i nepristupačan teren napravili dodatan problem.

Štab za vanredne situacija Trebinja u srijedu ujutru je zatražio angažovanje helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Vatrogasci su ranije za RSE rekli kako se pretpostavlja da je uzrok požara ljudski faktor.

XS
SM
MD
LG