Dostupni linkovi

BiH: Tri osobe preminule, 228 zaraženo


Sarajevo, građani čekaju u redu
Sarajevo, građani čekaju u redu

Na području Bosne i Hercegovine (BiH) u protekla 24 sata kod 228 osoba je prilikom testiranja zabilježen korona virus, tri osobe su umrle, podaci su entitetskih zdravstvenih institucija.

U Federaciji BiH je od jučer testirano 989 uzoraka, od kojih su 162 pozitivna na korona virus, podaci su entitetskog Zavoda za javno zdravstvo.

Novi slučajevi registrovani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

Novi rekordni brojevi zaraženih korona virusom
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:05:04 0:00

Kako je saopšteno iz Zavoda za javno zdravstvo, u ovom bh. entitetu je testirano ukupno 83.705 uzoraka, a korona virus je potvrđen kod 6.105 osoba. Do sada je oporavljeno 2.997 pacijenata, dok je trenutno aktivno 2.977 slučajeva. U protekla 24 sata dvije osobe su preminule.

U entitetu Rеpublika Srpska (RS) u protekla 24 sata nа korona virus је tеstirаn 381 uzоrаk, а infеkciја је pоtvrđеnа kоd još 66 osoba. Priјаvljеn je i јеdаn smrtni slučај, preminula je starija оsоbа iz Šamca.

„Što se tiče distribucije potvrđenih slučajeva po opštinama, u posljednja 24 sata i dalje prednjače opštine iz istočnog dijela Republike Srpske zajedno sa Banjalukom. Na prvom mjestu je Bijeljina, zatim Zvornik i Banjaluka“, rekla je Jelena Đaković Dević iz entitetskog Instituta za javno zdravstvo.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH u Distriktu Brčko je od 1.753 ukupno testiranih od početka pandemije, korona virus zabilježen kod 153 osobe, 34 je izliječenih, a zabilježeno je devet smrtnih slučajeva.

Do sada je na području Bosne i Hercegovine korona virus zabilježen kod 10.766 osoba, izliječenih je 5.200, a 297 osoba je preminulo.

XS
SM
MD
LG